EMPRESA

PREGOLA | 1908 | COLLVIADER

Fustes Coll Viader, SL és una Empresa Familiar creada l'any 1908 per Juan Coll Viader. Actualment està dirigida per la 3ª i 4ª generació i compta amb un expert equip humà format per enginyers tècnics, oficials de fusteria, ebenistes, instal·ladors i decoradors. Tot això unit a les noves tecnologies, i a la utilització de fustes provinents de boscos europeus sostenibles, ens permeten oferir-li als nostres clients, nous productes de màxima qualitat, mantenint un respecte constant pel medi ambient.

Després de més de 110 anys ‘tocant fusta’ l'empresa segueix en ple rendiment, amb la seva seu central situada en el municipi de Vilablareix (Girona), on disposem d'unes modernes instal·lacions que ocupen més 11.000m2 repartits en fàbrica, magatzem, exposició i oficines d'atenció al públic.

També estem presents a la província de Barcelona, concretament en la nostra delegació a Cabrera de Mar on tenim una àmplia exposició dels nostres productes, oficines d'atenció al client, un equip comercial i tècnics de muntatge.

Actualment, l'activitat principal de COLL VIADER són el disseny, fabricació i muntatge d'estructures de fusta per a exterior. Per a això disposem de la nostra marca pròpia: PREGOLA.

UNA MICA D'HISTORIA ...

Des de 1908 la família Coll ve desenvolupant la seva activitat entorn al món de la fusta. Des de les primeres travesses de roure per a ferrocarril fabricades en ple bosc, any rere any ha anat millorant els seus mètodes de treball. La seva activitat principal era el serrat i fabricació de diferents articles de fusta entre els quals destacaven les bigues de fusta per a construcció d'obra nova i restauració.

Juan Coll Viader (1868-19013), natural de Santa Coloma de Farners (Girona), va iniciar a principis del segle passat la seva activitat com a comerciant de fustes. La seva principal producció van ser les Travesias de Ferrocarril, on la seva empresa les subministrava en exclusiva a la companyia MZA (Madrid – Zamora – Alacant). Juan Coll, va situar la seva primera serradora a Osor (Girona), però després de la seva defunció prematura al 1913, la seva esposa Matilde Callicó i posteriorment els seus tres fills, van continuar a càrrec del negoci traslladant la serradora i construint un nou magatzem a Girona.

Al 1933 José Coll Callicó, fill del difunt Juan Coll Viader, construeix una gran serradora en el Pla de Girona (Actual Pl. Europa), afegint una càmera de secatge i vaporitzat, apartador per al ferrocarril dins de la fàbrica, circuits de vagonetes sobre rails per moure càrregues, etc. Al 1940 es traslladen aquestes oficines i s'obre un nou magatzem a Barcelona. És al 1972 quan pansa a gestionar l'empresa José Mª Coll Torres, actual president de l'Empresa, que la trasllada al seu actual emplaçament l'any 1984.


FUSTES COLL VIADER – PREGOLA: Una empresa amb més de 110 anys d'història reconeguda per la Cambra de Comerç de Girona i la de Barcelona per tot el treball realitzat durant fa més d'un segle.


Actualment l'empresa està Presidida pel nét i dirigida pel besnét de Juan Coll Viader, la 4ª generació d'aquesta centenària empresa que continua amb més il·lusió que mai tot el treball realitzat durant més d'un segle, aportant noves solucions i noves idees que tant ahir com avui tenen un denominador comú: la Fusta.

Pots trobar-nos

VISITA LA NOSTRA EXPOSICIÓ

PUNTS DE VENDA

 

Pol. Ind. Mas Aliu

Ctra. local de Vilablareix a Salt, s/n-

17180 Vilablareix (Girona)


Horaris

L-V 9 a 13 i 15 a 19h

S 10 a 14h


Tel. 972 237 110 · Fax 972 233 346 · E-mail girona@pregola.net