EMPRESA

PREGOLA | 1908 | COLLVIADER

FUSTES COLL VIADER

Una Empresa Familiar fundada l'any 1908 per Juan Coll Viader.

Actualment està dirigida per la 3ª i 4ª generació i compta amb un expert equip humà format per enginyers tècnics, oficials de fusteria, ebenistes, instal·ladors i decoradors. Tot això unit a les noves tecnologies, i a la utilització de fustes provinents de boscos europeus sostenibles, ens permeten oferir-li als nostres clients, nous productes de màxima qualitat, mantenint un respecte constant pel medi ambient.

Després de més de 110 anys ‘tocant fusta’ l'empresa segueix en ple rendiment, amb la seva seu central situada en el municipi de Sarrià de Ter (Girona), on disposem d'unes modernes instal·lacions que ocupen més de 3.000m2 repartits en fàbrica, magatzem, exposició i oficines d'atenció al públic.

També estem presents a la província de Barcelona, concretament en la nostra delegació a Cabrera de Mar on tenim una àmplia exposició dels nostres productes, oficines d'atenció al client, un expert equip comercial i tècnics de muntatge.

 

Actualment, l'activitat principal de COLL VIADER

són el disseny, fabricació i muntatge

d'estructures de fusta per a exterior.

Per a això disposem de la nostra marca pròpia: PREGOLA.

 

Som especialistes en el disseny, fabricació i instal·lació de PROJECTES A MIDA per a exteriors, com pèrgoles, estructures i cobertes de fusta, tancaments, aluminis, bungalows, tanques, revestiments, tarimes, etc. També tenim infinitat de solucions per a projectes d'hostaleria, mobiliari, decoració de locals, etc.

UNA MICA D'HISTORIA ...

Juan Coll Viader (1868-1913), natural de Santa Coloma de Farners (Girona), va iniciar a principis del segle passat la seva activitat com a comerciant de fustes. La seva principal producció van ser les travesses de Ferrocarril, on la seva empresa les subministrava en exclusiva a la companyia MZA (Madrid – Zamora – Alacant). Juan Coll, va situar la seva primera serradora a Osor (Girona), però després de la seva defunció prematura al 1913, la seva esposa Matilde Callicó i posteriorment els seus tres fills, van continuar a càrrec del negoci traslladant la serradora i construint un nou magatzem a Girona.

Al 1933 José Coll Callicó, fill del difunt Juan Coll Viader, construeix una gran serradora en el Pla de Girona (Actual Pl. Europa), afegint una càmera de secatge i vaporitzat, apartador per al ferrocarril dins de la fàbrica, circuits de vagonetes sobre rails per moure càrregues, etc. Al 1940 es traslladen aquestes oficines i s'obre un nou magatzem a Barcelona. És al 1972 quan passa a gestionar l'empresa José Mª Coll Torres, actual president de l'Empresa, que la trasllada al seu actual emplaçament l'any 1984.

FUSTES COLL VIADER – PREGOLA:

Una empresa amb més de 110 anys d'història

reconeguda per la Cambra de Comerç de Girona i la de Barcelona

gràcies a tot el treball realitzat durant fa més d'un segle.


Actualment l'empresa està Presidida pel nét i dirigida per Juan Mª Coll Riu, besnét de Juan Coll Viader, la 4ª generació d'aquesta centenària empresa que continua amb més il·lusió que mai tot el treball realitzat durant més d'un segle, aportant noves solucions i noves idees que tant ahir com avui tenen un denominador comú: la Fusta.

Landings