EMPRESA

PREGOLA | 1908 | COLLVIADER

FUSTES COLL VIADER

Una Empresa Familiar fundada l'any 1908 per Juan Coll Viader.

Actualment està dirigida per la 4ª generació i compta amb un expert equip humà format per Arquitectes, Enginyers Tècnics, Oficials de fusteria, Ebenistes, Instal·ladors i Decoradors. Tot això unit a les noves tecnologies, i a la utilització de fustes provinents de boscos europeus sostenibles FSC, ens permeten oferir-li als nostres clients, nous productes de màxima qualitat, mantenint un respecte constant pel medi ambient.

Després de més de 110 anys ‘tocant fusta’ l'empresa segueix en ple rendiment, amb la seva seu central situada en el municipi de Sarrià de Ter (Girona), on disposem d'unes modernes instal·lacions que ocupen més de 3.000m2 repartits en fàbrica, magatzem, exposició i oficines d'atenció al públic.

També estem presents a la província de Barcelona, concretament en la nostra delegació a Cabrera de Mar on tenim una àmplia exposició dels nostres productes, oficines d'atenció al client, un expert equip comercial i tècnics de muntatge.

 

Actualment, l'activitat principal de COLL VIADER

són el disseny, fabricació i muntatge

d'estructures de fusta per a exterior.

Per a això disposem de la nostra marca pròpia: PREGOLA.

 

Som especialistes en el disseny, fabricació i instal·lació de PROJECTES A MIDA per a exteriors, com pèrgoles, estructures i cobertes de fusta, tancaments, aluminis, bungalows, tanques, revestiments, tarimes, etc. També tenim infinitat de solucions per a projectes d'hostaleria, mobiliari, decoració de locals, etc.

UNA MICA D'HISTORIA ...

Juan Coll Viader (1868-1913), natural de Santa Coloma de Farners (Girona), va iniciar a principis del segle passat la seva activitat com a comerciant de fustes. La seva principal producció van ser les travesses de Ferrocarril, on la seva empresa les subministrava en exclusiva a la companyia MZA (Madrid – Zamora – Alacant). Juan Coll, va situar la seva primera serradora a Osor (Girona), però després de la seva defunció prematura al 1913, la seva esposa Matilde Callicó i posteriorment els seus tres fills, van continuar a càrrec del negoci traslladant la serradora i construint un nou magatzem a Girona.

Al 1933 José Coll Callicó, fill del difunt Juan Coll Viader, construeix una gran serradora en el Pla de Girona (Actual Pl. Europa), afegint una càmera de secatge i vaporitzat, apartador per al ferrocarril dins de la fàbrica, circuits de vagonetes sobre rails per moure càrregues, etc. Al 1940 es traslladen aquestes oficines i s'obre un nou magatzem a Barcelona. És al 1972 quan passa a gestionar l'empresa José Mª Coll Torres, que la trasllada a unes noves instal·lacions a Vilablareix (Girona) l'any 1984.

José Mª Coll Torres, construeix unes modernes instal·lacions a Vilablareix amb més de 12.000 m2 repartits en serradora, centre de mecanització, Assecadora de fusta, Magatzem i oficines d'atenció al client. Durant aquests anys, l'empresa s'especialitza en el serrat, emmagatzematge  i comercialització de fustes nobles i d'importació per donar servei a empreses fabricants de mobiliari, embalatge i empreses constructores. Destaca també la línia de producció de bigues per a la construcció i restauració, així com els tractaments naturals de la fusta.

Josep Mª Coll i la seva dona Elena Riu, formen una amplia família de 6 fills, dels quals alguns d'ells treballen a l'empresa durant alguns anys. Destaca Marcos Coll que durant més de 15 anys porta la direcció administrativa de l'empresa, modernitzant tots els sistemes de gestió i control de tota l'activitat de Coll Viader, juntament al seu pare. Anys més tard, Xavi Coll destaca dins l'empresa modernitzant i dirigint juntament al seu pare tota la part tècnica de fabricació, maquinaria i productes. A partir del l'any 2003, Xavi Coll inicia una exitosa nova línia dedicada a la construcció de equipaments exteriors amb fusta.

A partir de l'any 2004 s'incorpora a l'empresa Juan Mª Coll. Juntament al seu germà Xavi i al seu pare consoliden i dirigeixen el nou projecte sota la marca PREGOLA. A l’any 2005, obren una nova Delegació a Barcelona amb Exposició, Magatzem i centre de producció.

 

FUSTES COLL VIADER – PREGOLA:

Una empresa amb més de 110 anys d'història

reconeguda per la Cambra de Comerç de Girona i la de Barcelona

gràcies a tot el treball realitzat durant fa més d'un segle.


Actualment l'empresa està dirigida per Juan Mª Coll Riu, besnét de Juan Coll Viader, la 4ª generació d'aquesta centenària empresa que continua amb més il·lusió que mai tot el treball realitzat durant més d'un segle, aportant noves solucions i noves idees que tant ahir com avui tenen un denominador comú: la Fusta.

Landings