EMPRESA

ESPÈCIES DE FUSTA

Pi d'Oregon Europeu - El Douglas

Qualitat, resistència, bellesa i respecta el medi ambient

Introduïda fa aproximadament 150 anys en els boscos europeus, aquesta espècie d'origen americà també anomenada «Pi d'Oregon», es desmarca de les altres coníferes per les seves característiques intrínseques. És de les resinosas més durables i la seva gran resistència estructural i la seva durabilitat natural la fan idònia per a la construcció d'estructures de fusta. El seu color vermellós i les seves marcades vetes són d'alt valor estètic. Amb el pas del temps el douglas té la propietat d'endurir. Exposat als rajos del sol adquireix una tonalitat grisa plata que es pot evitar usant el nostre lasur Pregola Color.


Característiques Físiques i Mecàniques confirmades
S'ha comprovat en infinitat d'assajos realitzats que la fusta de douglas presenta les millors característiques de resistència i mecàniques de la majoria de coníferes d'interès comercial. Malgrat tenir un creixement ràpid, el douglas té una densitat volumètrica de +/- 500 Kg./m³, superior a la majoria de resinosas. La fusta de douglas té excel·lents característiques de durabilitat en resistir atacs de fongs i insectes, supera en aquest sentit al pi silvestre(Flandes), al pi marítim, al pi insignis, a l'avet nòrdic (Piceaabies), etc.

 VEURE IMATGE AMPLIADA

 

Pi tractat a pressió en Autoclau

Pi Cuperitzat

La longevitat del nostre pi està garantida pel tractament en autoclau de buit i pressió, que impregna fins al cor els agents de conservació inofensius per a l'home i el medi ambient. D'aquesta manera la fusta queda protegida durant nombrosos anys sense manteniment específic.
L'organisme francès CTB Bois+ garanteix el respecte de les normes en vigor, relatives al producte utilitzat i al mètode d'aplicació. El nostre tractament posseeix la certificació ISO 9001 (Versió 2000).

VEURE IMATGE AMPLIADA

Ipe - Lapacho

Tropical

Fusta tropical originària de Sud-amèrica molt apreciada per la seva extremada duresa i densitat. S'utilitza principalment per a tarimes exteriors i coronació de piscines. Posseeix una densitat de mes d'1.000 kg./ m³. Es caracteritza per tenir una gran durabilitat i resistència a insectes i fongs, expecte alguns barrinadors marins.

VEURE IMATGE AMPLIADA

SOSTENIBILITAT i ECOLOGIA

Del bosc a la construcció

Des de fa més d'un segle, Maderas Coll Viader empra la seva capacitat industrial i humana al servei de la fusta i el bosc. Tenim l'obstinació de respondre constantment a les exigències de la construcció, decoració i condicionament d'espais exteriors. Esperem que comparteixi la nostra passió per la fusta a través d'aquesta pàgina web que li donarà, sens dubte, nombroses idees de decoració i construcció.

El bosc avança i el medi ambient es beneficia

Sí, el bosc avança a Europa. A França, un dels majors productors europeus, el bosc creix 30.000 noves hectàrees cada any. La superfície arbrada ha augmentat un 60 % durant l'últim segle. La collita de fusta en els nostres boscos és sempre inferior a la producció biològica del bosc.
En els boscos europeus es va emprendre, fa ja molts anys, una explotació raonable, respectuosa amb la fauna i la flora. La collita dels boscos prové exclusivament d'arbres madurs i dels talls d'aclarida necessaris per al creixement dels arbres joves.

La fusta, un material naturalment ecològic

El bosc participa plenament en la reducció de l'efecte hivernacle. Els arbres absorbeixen el diòxid de carboni contingut en l'atmosfera i rebutgen l'oxigen per fotosíntesi. Una vegada tallada, la fusta, continua emmagatzemant CO2. D'aquesta forma, una casa construïda amb 20 m3. de fusta emmagatzema 20 tones de diòxid de carboni.
La fusta és un dels materials més ecològics, ja que es renova naturalment, emmagatzema CO2 i és biodegradable.

La fusta, triomfs irreemplaçables

Les construccions de fusta es barregen meravellosament entre el paisatge. Pèrgoles, cabanyes, tanques, tarimes: la fusta s'harmonitza amb el medi ambient.
En el seu habitatge, la fusta proporciona una atmosfera sana i càlida per les seves qualitats naturals d'aïllament acústic i tèrmic.

PREGOLA COLOR

A Pregola estem molt sensibilitzats amb la cura del nostre entorn natural. És per això que utilitzem materials renovables. La fusta que utilitzem principalment, el Douglas, és una espècie conreada en plantacions de diversos països Europeus com Espanya, França i Alemanya.
L'alta resistència del Douglas ens evita haver d'impregnar la fusta amb productes químics. Per obtenir un millor acabat i poder triar la tonalitat de la fusta i protegir aquesta de l'efecte decolorant de l'aigua i el sol hem creat el Lasur Natural Pregola Color. Un Lasur que s'aplica com un vernís/tint però amb la particularitat que impregna la fusta, en lloc de cobrir-la, no deixant una pel·lícula superficial, i aconseguint una superfície de tacte natural i amb un manteniment mínim.
El Lasur Natural Pregola Color està fabricat amb ingredients naturals com l'oli de linaza, les resines naturals, els pigments minerals i els dissolvents sense plom.

Landings